25 Dagen van Vrijgevigheid voor Añañau

We maken wereldwijd moeilijke tijden door en zeker voor mensen die voordien al in een achtergestelde positie leefden. Met Añañau zijn we gedurende deze afgelopen maanden druk bezig gebleven en we hebben desondanks de omstandigheden in 2020 de meer dan 90 kinderen en hun gezinnen toch kunnen blijven ondersteunen, met voedselcampagnes, hygiëne materialen zoals ondermeer mondmaskers en antibacteriële handzeep, educatieve pakketten, een boekenproject en virtuele huiswerkbegeleiding, huisbezoeken en hulp van op afstand. Toch is elke inspanning niet genoeg en vinden we het belangrijk om te blijven inzetten op kansgelijkheid en inclusief onderwijs.

SDG # 4 streeft naar kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. Dit doel is nu nog belangrijker dan ooit. Zelfs vóór Covid-19 werden we geconfronteerd met een leercrisis. Meer dan de helft van alle 10-jarigen in Peru kon geen eenvoudig verhaal lezen. De sluitingen van de scholen door Covid-19 hebben deze leercrisis verergerd door de toegang tot onderwijs, leermaterialen en internet af te snijden voor de meest kwetsbare kinderen. Een scala aan oplossingen, zoals virtuele lessen en leervoorzieningen via radio en tv, zijn de afgelopen maanden in gebruik genomen door de regering, maar uiteraard werden vele knelpunten, tekortkomingen en een grote onvoorbereidheid en ongelijkheid in het onderwijssysteem blootgelegd en komt men niet tegemoet aan de noden en vooral de realiteit van vele kinderen en gezinnen. Het merendeel van de kinderen heeft daarom ondertussen zeer grote schoolse achterstanden opgelopen en een hele generatie dreigt de verborgen slachtoffers te worden van de pandemie.

Als educatief project vinden we het daarom uiterst belangrijk om actie te ondernemen. Naast het nauw blijven samenwerken met twee lokale scholen en het Ministerie van Onderwijs, zien we het ook als noodzaak om vanaf januari 2021 extra in te zetten op remediërende en versterkende leeractiviteiten en een intensievere huiswerkbegeleiding zodat achterstanden ingehaald kunnen worden en de kinderen betere kansen hebben in het onderwijs tijdens het volgende schooljaar. We willen daarom een extra leerkracht voorzien voor deze activiteiten in het werkjaar 2021 en om samen nieuwe (remediërende) leermethodes en -materialen uit te werken. Dit geeft ons zo de mogelijkheid om te investeren in het uitwerken van betere, aangepaste en inclusievere onderwijsmethodes en middelen. Dit zal rechtstreeks de 90 kinderen bereiken die dagelijks deelnemen aan de activiteiten van de projectwerking van Añañau en de kinderen van de scholen waarmee we samenwerken, maar ook andere scholen door het repliceren van het programma en de methodes en materialen.

Nu willen we eerst wat moois doen voor Kerstmis en de kinderen thuis verrassen!
We gaan er dan even tussenuit om vanaf 4 januari terug met volle kracht van start te gaan.
We hopen dan ook dat de kinderen de projectwerking terug mogen bijwonen en dat we voorzichtig kunnen en mogen herbeginnen met de educatieve activiteiten, in een aangepaste setting, met alle voorzorgsmaatregelen en in kleinere groepen.

Om volgend jaar 2021 de activiteiten van de projecwerking van Añañau integraal te kunnen verder zetten, hebben we nog extra steun nodig. Ook als organisatie zijn we enorm getroffen door de pandemie, tot het punt dat het de duurzaamheid en continuïteit van Añañau in gevaar brengt. Daarom startten we een eindejaarscampagne op, 25 Dagen van Vrijgevigheid voor de kinderen van Añañau.

Wil jij ons helpen om het mooie werk dat we doen voor de kinderen en families in Peru verder te zetten en samen te bouwen aan een betere toekomst? Neem dan een kijkje op onze campagnepagina, doe een donatie en help ons om echt een verschil te maken!

Je kan een donatie doen via overschrijving op onderstaande bankgegevens of online via de campagnepagina (zie link beneden).

IBAN BE 92 9731 2324 7123 / BIC ARSPBE22
vzw Qué bonito! Landwaartslaan 20/1, 3600 Genk
met vermelding: ‘gift 25 Dagen van Vrijgevigheid voor Añañau – naam’

Wil je graag een fiscaal attest voor je schenking? (enkel België)
Stort je gift via het bankrekeningnummer van Leraren Zonder Grenzen (vanaf minimum 40 euro op jaarbasis).
In 2020 is er een uitzonderlijk belastingvoordeel van 60% voor alle giften
!:

IBAN BE48 5230 8027 2427 / BIC TRIOBEBB
Leraars zonder Grenzen vzw, Jan de Graefstraat 7, 2600 Berchem
met vermelding: ‘gift voor LzG: project Añañau’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven