Het jaar afsluiten met de mama’s

Op vrijdag 16 december sloten we het projectjaar mooi af om er daarna heel even tussenuit te gaan tijdens de eindejaarsperiode. Dit is de enige periode in het jaar dat het project gesloten is voor de kinderen en de moeders, aangezien de meesten van hen naar hun afgelegen gemeenschappen en dorpen in de bergen reizen om daar de vakantie en feesten met familie door te brengen. Op woensdag 4 januari starten we weer met het vakantieprogramma met speciale activiteiten voor de kinderen tot aan het begin van het schooljaar in maart, net zoals tijdens de andere schoolvakanties tijdens het schooljaar.
Zoals gebruikelijk hebben we deze laatste dag gevierd met een mooi Kerstfeest samen met alle kinderen, maar ook de moeders die deelnemen aan de alfabetiseringsklassen op Añañau vierden feest met een gezellig samenzijn om het jaar goed af te sluiten.

Ze genoten allemaal samen van dit moment met lekkere typische paneton en warme chocolademelk en hadden de afsluiting van hun jaar en werken met alle dingen die ze hebben geleerd en geleerd hebben om te maken, zoals de prachtige borduurwerken. De meeste moeders hadden dit nog nooit eerder gedaan. Dus steunden ze elkaar en deden ze aan gemeenschapsleren tijdens de lessen. Felicitaties aan alle moeders voor hun grote inzet en toewijding en voor alles wat ze dit jaar hebben geleerd.

In het jaar 2023 zetten we deze ondersteuning en dit programma voor de moeders verder door naast de alfabetiseringsklassen ook een stimulans te geven voor persoonlijk ondernemerschap door het aanleren van verschillende nieuwe vaardigheden en technieken die hen kunnen helpen een kleine onderneming op te zetten en zo een extra inkomen te genereren voor hun gezin. We houden jullie volgend jaar zeker op de hoogte van alle vorderingen en resultaten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven