Stages en samenwerking met lokale studenten

Añañau ontvangt niet alleen buitenlandse studenten op stage in de projecten in Cusco, maar werkt ook samen met verschillende faculteiten of opleidingen van de Nationale Universiteit van Cusco. Studenten komen vrijwilligerswerk doen als onderdeel van een bepaald vak om een lokaal goed doel te dienen, zoals de organisatie van Añañau, en we werken ook nauw samen voor het begeleiden van stagiaires tijdens een toegepaste stage bij Añañau waar de studenten zich kunnen inzetten, kunnen leren, hun professionele vaardigheden kunnen verbeteren en hun eigen kennis en ervaring delen met de organisatie bij het maken van een impact ten behoeve van de lokale kansarme gemeenschappen waarmee we werken. In het kader van de Sustainable Development Goals, de zogenaamde SDG’s of ODS in het Spaans, en de Agenda van 2030, vinden we het erg belangrijk om met lokale jongeren en universiteiten uit te wisselen en de participatie te stimuleren om samen te werken aan echte verandering op maatschappelijk vlak en ook van hen te kunnen leren.

Tijdens de laatste maanden van 2022 hebben we twee projecten uitgevoerd in samenwerking met de Añañau-professionals op het hoofdproject in San Jeronimo; seksualiteit bij adolescenten, preventie van gendergeweld en zelfvertrouwen en hun culturele identiteit.
Onze stagiaires communicatie voor ontwikkeling Mirxa Gabriela Sierra Yáñez en Stephanie Cruz van de San Antonio Abad Nationale Universiteit van Cusco hebben deze projecten met succes uitgevoerd met de groep kinderen van 9-12 jaar oud en met de oudste groep adolescenten, door het creëren van veel bewustzijn en belangstelling voor deze onderwerpen bij de kinderen en adolescenten. En ook deze maand januari zullen ze dit mooie werk nog gedreven verderzetten.

Beide studenten zijn ook erg betrokken geweest op het project van Añañau in de Huancaro school. Daar hebben ze het sensibiliserend milieuproject mee ondersteund dat we hebben geïmplementeerd door het hele proces te documenteren en door middel van communicatiestrategieën en activiteiten die ze hebben opgezet met de leerlingen van de school.

Bedankt Mirxa en Stephanie voor al jullie inzet, jullie betrokkenheid op zoveel vlakken en prachtige bijdragen!

Tijdens de komende maanden zullen we de fijne ondersteuning krijgen van studenten Psychologie en Politieke Wetenschappen. We zijn nu al erg enthousiast om met hen samen te werken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven