Fantastische berichten uit het Noorden!

Inzamelactie Chiro Oud-Heverlee

Op zondag 19 november trok de Chiro van Oud-Heverlee op initiatief van Taiki Dewel er met alle leden op uit om mooie kalenders en lekkere chocolaatjes te verkopen ten voordele van Añañau in Peru. Ze deden dit allemaal met heel veel overtuiging en dragen het project een enorm warm hart toe. Met deze prachtige actie zamelde de Chiro maar liefst 1733,40 euro in en met dit mooie bedrag helpen ze Añañau om de projectwerking weer een hele tijd verder te zetten in Cusco en al het nodige te voorzien voor het organiseren van de educatieve activiteiten en huiswerkbegeleiding voor de kinderen. Aan alle leden, groot en klein, en aan de voltallige leiding van de Chiro en iedereen die betrokken was een hele grote dankjewel voor jullie inzet en steun aan Añañau! Jullie zijn top!

Samenwerking en steun Be Global Foundation

We zijn ook heel erg blij en dankbaar voor de steun van Be Global Foundation die wordt verdergezet tijdens het werkjaar 2023. Intouch Global Foundation uit Engeland werkt sinds 2018 samen met Añañau voor de ondersteuning van verschillende educatieve projecten en voor het jaar 2023 wordt dit met nog meer kracht verdergezet. Afgelopen jaar veranderde de Stichting van naam en onder de naam van Be Global Foundation willen ze hun onderbouwing en steun aan verschillende sociale projecten over de hele wereld in het teken van de duuzame ontwikkelingsdoelen verder verstevigen en een voortzetting verzekeren op lange termijn. In de eerste plaats staat Be Global Foundation in voor de financiële ondersteuning van de tweede projectwerking van Añañau op de school in Huancaro en voor de structurele werking. Grote dank in naam van de hele organisatie en alle kinderen en families voor deze aanhoudende ondersteuning en samenwerking op vlak van gelijke kansen in educatie. Bijzondere dank ook aan CEO en oprichtster Caroline Wilson om zo in ons werk te geloven en altijd met veel enthousiasme, passie en gedrevenheid samen mee op pad te gaan naar een betere toekomst voor deze gemeenschappen.

Steun vzw Zuiderlicht

In december tijdens de warme Kerstperiode mochten we opnieuw een prachtige donatie ontvangen van vzw Zuiderlicht uit Genk. Met de verkoop van allerlei mooie tweedehandsspullen in hun winkel die volledig gerund wordt door vrijwilligers konden ze opnieuw 1500 euro schenken aan Añañau. Achter deze mooie werking staat er een heel team van gedreven vrijwilligers die zich mateloos inzetten voor de Genkse ontwikkelingsprojecten die ze steunen. Met de steun die ze telkens vrijmaakten voor Añañau helpen ze ons om onze dagdagelijkse educatieve activiteiten vorm te geven en een deel van de ondersteunende kosten voor het programma van de naschoolse huiswerkbegeleiding te dragen. Aan alle vrijwilligers en medewerkers van vzw Zuiderlicht hartelijk bedankt voor al jullie inzet, creativiteit en gedrevenheid en om deze fantastische vzw en steun aan de Genkse projecten mogelijk te maken!

Eindejaarscampagne en mooie Kerstacties voor Añañau

Ook onze grote Kerstcampagne ’25 Dagen van ♡ voor Añañau’ liep op 25 december ten einde. Veel mensen steunden met een prachtige gift en er werden ook verschillende fantastische inzamelingsacties voor Añañau ondernomen tijdens deze warme Kerstperiode. Zo waren er Leen Ruysschaert en Ruben Desmidt uit Brugge die opnieuw een super gezellige winterbar bemand hebben op het Midwinterfeest in Brugge. Met de verkoop van lekkere dranken en allerlei typische Peruaanse spullen zamelden ze het prachtige bedrag in van 661,25 euro dat ze schonken aan Añañau. Leen en Ruben deden jaren geleden zelf vrijwilligerswerk in het project in Peru en kijken hier nog steeds met heel veel mooie herinneringen op terug. Daarom dat ze elke keer ook zelf nog een steentje willen bijdragen. Heel erg bedankt Leen en Ruben van ons allemaal voor jullie mooie en gezellige actie en jullie aanhoudende betrokkenheid en steun!

Verder deden ook de opleidingen ergotherapie en voedings- en dieetkunde van hogeschool Vives een prachtige Sinterklaasverkoop op de campus ten voordele van het project. Añañau werkt ondertussen al heel wat jaren samen met deze opleidingen voor het begeleiden van studenten op een buitenlandse stage in het project in Cusco. En ook zij wouden het project tijdens deze periode een warm hart toedragen. Hartelijk bedankt Lieve Acke en Nele Castelein voor jullie fijne actie die 200 euro opbracht voor Añañau!

Tot slot werd er ook een mooie Kerststand opgezet door Patricia Akkermans en Jos Bosch met de verkoop van allerlei Peruaanse spulletjes ten voordele van Añañau in het rusthuis Ter Rooierheide in Diepenbeek. Ook aan jullie hartelijk bedankt in naam van ons allemaal voor deze mooie warme actie en steun aan Añañau!

Dank jullie uit de grond van ons hart voor deze prachtige initiatieven en de voortdurende steun voor het projectwerk van Añañau. We kijken nu al enthousiast uit naar het nieuwe jaar en de uitdagingen die onze jongeren te wachten staan. Met jullie steun kunnen we samen bouwen aan een betere toekomst en de jongeren binnenkort een kans geven in het hoger onderwijs!

Save the date!: Dag van de 4de Pijler

Op zaterdag 25 maart 2023 wordt de verscheidenheid en de kracht van de 4de Pijler in de kijker gezet!
Jij bent van harte welkom in het Vlaams Parlement voor de hoogdag van de 4de Pijler. Een dag vol inspiratie, workshops en vooral veel tijd om te netwerken met elkaar. De 4de Pijler is een verzamelnaam en ondersteunende koepel voor burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking die vanuit Vlaanderen wereldwijd ondernomen worden.

Meer info: www.4depijler.be

Vrijwilligers en studenten komen en gaan

Op 16 december hebben we ook afscheid genomen van Lisa Berat uit België. Lisa studeert Toegepaste Psychologie en liep voor enkele maanden stage in het buitenland bij Añañau. Tijdens haar tijd in het project in San Jeronimo heeft ze gesprekstherapie gegeven aan verschillende kinderen die deze emotionele steun nodig hebben. Door de pandemie zien we dat veel kinderen moeite hebben met hun emotioneel welzijn en met hun relaties met anderen (sociale vaardigheden).
Lisa heeft ook gewerkt rond preventie door het opzetten van een workshop voor de oudere kinderen rond seksuele voorlichting en gezonde relaties en een project dat ‘Proyecto de Vida’ heet. Dit is een reeks van participatieve activiteiten waarbij de adolescenten zichzelf beter leren kennen, hun identiteit en hun projecties in het leven. Wie ze zijn, wat ze willen worden en hoe ze dit kunnen bereiken. Het is een prachtige reeks activiteiten geweest waar de jongeren met veel enthousiasme aan hebben deelgenomen en waar de basis is gelegd om het komende jaar verder op te bouwen samen met de jongeren.
Bedankt tía Lisa voor al je harde werk, toewijding en liefde voor de kinderen!

Ben je ook geïnteresseerd om vrijwilligerswerk of een buitenlandse stage te komen doen in Peru? Contacteer ons dan via info@ananau.org.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven