Activiteiten milieubrigade in Huancaro

Op de school in Huancaro gingen we tijdens de maand juli gedreven verder met de activiteiten van de milieubrigade. Zij staan in voor het helpen bewust maken van de leerlingen op de school dat een gezonde levenstijl en zorg dragen voor het milieu uiterst belangrijk zijn. Het aanleren van goede gewoonten vanaf jonge leeftijd helpt de toekomst van kinderen te veranderen en gezonde gewoonten als onderdeel van ons dagelijks leven zijn de perfecte manier om de dag te beginnen. Daarom heeft onze milieubrigade gedacht aan het goed leren wassen van de handen voor de kinderen van de school en hier een leuke workshop voor uitgewerkt. Elke leerling die deelnam kreeg erna ook een prachtig certificaat.

De klimaatverandering brengt drastische gevolgen met zich mee voor de temperatuur en de filtering van UV-stralen. In het kader van het project ‘Taking care of our Environment for a better world’ promoot onze milieubrigade voortdurend gezonde leefgewoonten. Elke dag water drinken brengt veel voordelen voor onze gezondheid met zich mee, en huidverzorging met zonnebrandcrème zal ervoor zorgen dat deze effecten van de klimaatverandering beter tegen te gaan zijn. Tijdens een volgende workshop werd er verteld over het belang van proper en drinkbaar water en hoe zich te beschermen tegen de zon. De stad Cusco ligt op zo’n 3400 meter hoogte in het Andesgebergte, waardoor de zon er hard brandt. Vanaf nu zullen de leerlingen zich steeds kunnen insmeren met beschermende zonnebrandcrème bij de lessen LO die buiten op de speelplaats doorgaan en voldoende en proper drinkbaar water kunnen drinken.

Fantastisch werk opnieuw van de milieubrigade met al deze sensibiliserende activiteiten! “Añañau working together for a better world”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven