Kinderen krijgen medaille voor lezen

De meeste kinderen die naar de onderwijsprojecten van Añañau komen, hebben te maken met leerproblemen. Dit is vooral te wijten aan hun moeilijke en achtergestelde levensomstandigheden, de weinige steun die ouders kunnen bieden en het gebrek aan middelen, goede voeding, enzovoort. In Añañau willen we de kinderen gelijke kansen in het leven bieden, waar ze toegang kunnen krijgen tot inclusief en kwalitatief onderwijs en waar ze ondersteund worden wanneer ze moeilijkheden ondervinden. Geïntegreerd leren met extra focus, aangepaste leermiddelen en remediëring wanneer nodig, dat is waar Añañau voor staat.

Eén van de grootste uitdagingen als we naar school gaan, is leren lezen. We zullen onderweg veel moeilijkheden tegenkomen, maar het geeft een grote voldoening als we dit doel bereiken. Met stimulatie en extra hulp heeft Abrahan, één van de kinderen uit het project op de Huancaro-school, laten zien dat met inspanning alle uitdagingen kunnen worden bereikt. Francisco, Daylin en Lizeth kregen ook erkenning voor hun inspanningen. ‘Ik ben trots op mezelf’, staat er op hun medaille. Heel goed gedaan kinderen!

Als onderdeel van de ontwikkeling van kinderen geloven wij ook dat spel een belangrijke rol speelt in hun leven en zeer nuttig kan zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat spelenderwijs leren erg helpt kinderen met concentratieproblemen. Een kind de kans geven om te leren met nieuwe spellen gericht op het verbeteren van de concentratie en persoonlijke ontwikkeling, dat is gelijke kansen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven